«Distriktsopprøret» valgte Senterpartiet: — Det blir vanskelig for dem å innfri forventningene

Sandra Borch (Sp) komm inn på Stortinget fra Troms.

Senterpartiet gjorde et brakvalg i alle fylkene nord for Trondheim. Partiet fikk inn to representanter fra Nordland, en fra Troms og en fra Finnmark, alle nye på tinget. Det er en firedobling fra sist periode. — Det vil nok merkes på Stortinget, sier Sandra Borch, representanten fra Troms. De vil kjempe for interessene i landsdelen de kommer fra. — Jeg må nok nordover så ofte jeg kan, sier den nyslåtte stortingsrepresentanten fra Saltdalen i Nordland, Siv Mossleth. Professor ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap på NTNU, Anders Todal Jenssen, tror det vil bli utfordrende for Senterpartiet å få gjennomslag for protestsakene i opposisjon. — Det er en vanskelig situasjon for Senterpartiet, for de har skåret stort på saker de er litt alene om. Det blir en ganske tøff periode for partiet, for det blir vanskelig for dem å innfri forventningene til velgerne, sier Todal Jenssen.

Sps 3 toppsaker

Det er ingen tvil om hva som er topp tre på Senterpartiets prioriteringsliste, sett nordfra:
  • Forsvar: Styrke hær og heimevern, beholde hovedbasen for helikopter på Bardufoss, bruke 2 prosent av BNP på forsvar, beholde base for luftforsvaret på Andøya og ruste opp forsvarets materiell.
  • Fisk: Lokalt eierskap av fiskeressursene i havet, samt utrede avvikling av kjøp og salg av kvoter.
  • Kommune- og regionreform: Oppheve tvangssammenslåinger.
Også politireformen og ulvemotstand er saker Senterpartiet har styrket seg på. [caption id="attachment_2026" align="alignnone" width="1000"] KOFFERTEN KLAR: — Jeg gleder meg til en hverdag på Stortinget, sier Siv Mossleth, en av to Sp-representanter fra Nordl...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.