Med valgnatta bare noen timer unna, har vi de siste døgnene fått noen ubehagelige indikasjoner på hva som kan skje i dagene og ukene som kommer:

Trump-tilhengere i bil omringet og sakket ned Biden-Harris-kampanjens buss på vei inn i Texas – og ble hyllet av sjefen selv på Twitter. På Mario Cuomo-brua i New York sperret Trump-supporterne trafikken. Og i Georgia ble ett av Demokratenes valgkamparrangement avlyst i frykt for væpnede, høyreradikale grupper.

Samtidig ble det avslørt at Donald Trump vil erklære en tidlig seier «dersom det ser ut som at han leder» og før alle stemmene er talt opp etter valget. Det er foruroligende, fordi det på et tidlig tidspunkt vil se ut som at han leder i enkelte stater. Når forhåndsstemmene telles, er det imidlertid ventet at resultatet vipper i Bidens favør.

Trump-apparatet selv har benektet at de planlegger å «kuppe» resultatet, men understreket at de står klar med et kobbel av advokater som for eksempel kan kreve at tellingen på et gitt tidspunkt stoppes. Det vil så splid om utfallet.