Dette er pute-gründeren som vil erobre nettet: Mener Trump er «utvalgt av Gud» og betalte kausjon for drapsmann

– Åh, vi har presidenten her, den ekte presidenten, alle sammen! Ordene tilhører Mike Lindell (59), den dypt religiøse forretningsmannen som i snart fem år har vært blant eks-president Donald Trumps mest oppsiktsvekkende støttespillere. Siden de to traff hverandre for første gang i august 2016, virker vennskapet å ha blitt stadig tettere: Lindell, som har tjent store penger på salg av puter og dyner gjennom gründerbedriften My Pillow, har tidvis fungert som Trumps personlige rådgiver. Etter valgnederlaget i november 2020, fikk Lindell virkelig blod på tann: Foruten å fremme en rekke substansløse påstander om at valgteknologi-selskapet Dominion hadde tuklet med resultatet, reiste han på turné gjennom flere delstater for å spre det samme oppspinnet, finansierte en egen dokumentarfilm om det påståtte «tyveriet» og kjøpte tid på den konservative tv-kanalen OANN for å få den vist. Og dette var før han denne uka forsøkte å lansere sitt eget sosiale medium, døpt «Frank» og ment å være en blanding av Twitter og YouTube, men uten «sensur» av annet enn banning, «voksent innhold» og blasfemi.  Under lanseringen gikk det imidlertid ikke helt etter planen.

Tar telefonen – og så går det fryktelig galt

For det første gikk hele nettsiden i svart, selv om Lindell hevder å ha investert «millioner av dollar» på et vanntett sikkerhetsopplegg og egne servere. I en påfølgende 48-timers direktesending, der 59-åringen snakket om sine favorittemaer – gud, valgjuks og Trump – ble flere seanser med innringere forkludret av intensiv trolling fra politiske meningsmotstandere og andre som hadde fått tak i telefonnummeret. Flere ganger måtte han avbryte samtaler på direkten, ofte med høylytte utbrudd i frustrasjon over å være «...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.