Politiet i Østerrike ransaket mandag hjemmet til ytre høyre-profilen Martin Sellner (30), som leder den såkalte Identitærbevegelsen i hjemlandet og nå er under politietterforskning for «å etablere eller være medlem av en terrororganisasjon».

Bakgrunnen for mistanken og ransakelsen er det politiet mener er koblinger mellom Sellner og terroristen Brenton Tarrant (28), som i midten av mars tok livet av 50 mennesker ved to moskéer i byen Christchurch på New Zealand.

I mars i fjor skal Tarrant ha overført cirka 15 000 kroner til Identitærbevegelsen (også kjent som «Generasjon Identitet»), noe som ifølge politiet utgjorde en betydelig høyere donasjon enn det som er vanlig å motta for den høyreradikale grupperingen.

Østerrikes forbundskansler - den konservative politikeren Sebastian Kurz - uttalte onsdag at myndighetene nå ser på muligheten for å oppløse Identitærbevegelsen, samtidig som han understreket at «ingen form for ekstremisme over hodet - det være seg radikale islamister eller høyreekstreme fanatikere - har noen plass i vårt samfunn».