Dette er «identitær»-lederen som fikk hjemmet sitt ransaket etter terroren i Christchurch

Martin Sellner, leder for Identitærbevegelsen i Østerrike.
Politiet i Østerrike ransaket mandag hjemmet til ytre høyre-profilen Martin Sellner (30), som leder den såkalte Identitærbevegelsen i hjemlandet og nå er under politietterforskning for «å etablere eller være medlem av en terrororganisasjon». Bakgrunnen for mistanken og ransakelsen er det politiet mener er koblinger mellom Sellner og terroristen Brenton Tarrant (28), som i midten av mars tok livet av 50 mennesker ved to moskéer i byen Christchurch på New Zealand. I mars i fjor skal Tarrant ha overført cirka 15 000 kroner til Identitærbevegelsen (også kjent som «Generasjon Identitet»), noe som ifølge politiet utgjorde en betydelig høyere donasjon enn det […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.