Dette er de seks beste gratis-artiklene om verdens farligste statsleder akkurat nå

1: Ambisjonene om det gamle riket

Den amerikanske Russland-eksperten Fiona Hill har studert Vladimir Putin i årtier, og jobbet for presidenter i USA på begge sider av det politiske spekteret. I et nytt intervju snakker hun blant annet om Putins ambisjoner for å gjenoppbygge det gamle russiske riket og den store endringen i russisk utenrikspolitikk som skjedde på slutten av 2000-tallet med invasjonen av Georgia og annekteringen av Krim.

Hill påpeker at verken Nato eller Europa kan stå opp mot dette alene, men at kampen må føres globalt. Dessverre tror hun at den russiske lederen er kapabel til det meste: «The thing about Putin is, if he has an instrument, he wants to use it. Why have it if you can’t? He’s already used a nuclear weapon in some respects. Russian operatives poisoned Alexander Litvinenko with radioactive polonium and turned him into a human dirty bomb and polonium was spread all around London at every spot that poor man visited. He died a horrible death as a result.»


2: Fra St. Petersburg til Kreml – via KGB

Max Seddon har jobbet som korrespondent for Financial Times i M...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.