Det finnes en løsning på slaveritilstandene i Kongo – den ligger i Kina

MONTASJE
I selve fredspristalen i Oslo mandag langet Denis Mukwege ut mot elbil-industrien. Den prisvinnende gynekologen og fødselslegen satte fingeren på samanhengen mellom seksuell vold som våpen i Kongos borgerkrig, og landets store mineralressurser. Et av Kongos mineraler, kobolt, er en essensiell bestanddel i batterier. I dag er det elbil-boomen som står for veksten i etterspørselen etter metallet. Halvparten av all tilgjengelig kobolt i verden finnes i det krigsherjede landet. I motsetning til gull, tinn og coltan har ikke kobolt startet noen krig i Kongo. Det er heller ikke klassifisert som et såkalt «konfliktmineral», en betegnelse som medfører en rekke krav […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.