Det farlige hatet: Vi er nødt til å følge bedre med på høyreekstremisme

Hvor mange er de? Hvor farlige er de? Det er nok de to spørsmålene om høyreekstremister vi i Filter Nyheter får oftest. De ærlige svarene er «vi vet ikke» og «vi vet ikke». Det vi vet, er at nye norske høyreekstremister har kommet til i årene etter 2011, og at de er del av et stort internasjonalt fellesskap som verken myndigheter eller medier har forstått godt nok underveis. Samtidig flørter mange innvandringsmotstandere med rasisme og borgerkrigsretorikk som er nær identisk med ekstremistenes voldsbegrunnelser. Da jeg (som journalist i Dagbladet) intervjuet PST-sjef Janne Kristiansen tre dager etter 22. juli-angrepet uttalte hun […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.