«Ekstremt høyt spill»: Derfor risikerer de alt og går til Sverigedemokratene i regjeringskrisen

Jimmie Åkesson, partileder i Sverigedemokraterna og Nyamko Sabuni, partileder i Liberalerna
– Med den nye partilederen har det blitt tydelig at de som stemte henne frem ville ha en annen utvikling, de ville se en høyrevridning i partiet, sier Ali Esbati til Filter Nyheter. Han er representant i Riksdagen for Vänsterpartiet – søsterpartiet til norske SV – som ble utløsende i den pågående regjeringskrisen i Sverige da partiet gikk inn for mistillit mot Stefan Löfvens rødgrønne regjering. Mandag ble Löfven, som representerer Socialdemokraterna, den første svenske statsministeren som er felt i et mistillitsforslag i Riksdagen. Löfven fikk da en uke på seg til å søke løsninger på krise, før han enten […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.