Derfor kunne ikke atomalarm-tabben på Hawaii skjedd i Norge

Tyfoner består gjerne av tre sirener.
Meldingen «Emergency alert: BALLICTIC MISSILE TREAT INBOUND TO HAWAII. SEEK IMMEDIATE SHELTER. THIS IS NOT A DRILL» skapte panikk blant folk på Hawaii da den tikket inn på telefonene deres i januar. Det tok nærmere 40 minutter før myndighetene fikk sendt ut en ny melding som avkreftet krisebeskjeden. Amerikanerne har nå gransket hvordan det er mulig at én tjenestemann kunne sende ut en slik melding. Vi har snakket med Direktorat for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) for å høre hvordan systemet ser ut her hjemme. Utgangspunktet er at: Politiet har ansvar for befolkningsvarsling i fredstid, mens Sivilforsvaret har ansvaret ved fare […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.