Der Spiegel: Tyskland har opptak av soldater som snakker om drap på sivile


HØRER SOLDATENE AVSLØRE SEG: Tysk etterretning slår fast at drapene i Butsja ikke var ulykker eller begått på initiativ fra enkeltsoldater, men del av en strategi for å skremme sivilbefolkningen og stanse motstand. Etterretningen har overhørt russiske soldater som diskuterer drapene på de drepte sivile i Butsja på radiosamband, ifølge den tyske avisa Der Spiegel (ifølge Reuters har tyskerne satellittfoto-bevis på russiske drap på sivile, mens de avlyttede samtalene ikke kan knyttes konkret til Butsja).

De gruoppvekkende bildene av torturerte kropper, åpenbare henrettelser og vitnesbyrd om seksuell vold «viser det sanne ansiktet til Russlands brutale krig» heter det i en uttalelse utenriksministrene i G7-landene ble enige om i dag. Massakren i Butsja og andre ukrainske områder under russisk okkupasjon vil bli listet som grove brudd på folkeretten, sier G7-ministrene etter å ha møtt sin ukrainske motpart Dmytro Kuleba i dag. De advarer Putin mot å begå nye overgrep, og oppfordrer Vladimir Putin til å sørge for at hjelpearbeidere kommer seg inn i konfliktsoner for å levere forsyninger og evakuere sivilister. Russland nekter fortsatt for å ha gjor...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.