– Denne overvåkningsmaskinen er den største trusselen – ikke den norske staten

Statssekretær Gjermund Hagesæter er fascinert og skremt av smarttelefonens muligheter, men mener ikke du har noe å frykte fra de norske sikkerhetstjenestene. (Foto: Harald S. Klungtveit)
Slik illustrerer Statssekretær Gjermund Hagesæter (Frp) i Justis- og beredskapsdepartementet hvordan han tror nordmenn forholder seg til balansegangen mellom personvern og overvåkning som skal bekjempe terror og kriminalitet: – Noen vil jo hevde at det er en trussel mot personvernet at man har overvåkning med kameraer. Men jeg har ennå ikke opplevd at en velger eller en innbygger har ringt til meg og sagt at «nå må dere skru ned de der 500-600 kameraene som er på Oslo S fordi det er ubehagelig». Det har jeg altså ikke mottatt. Så jeg tror at de fleste aksepterer det, fordi det er […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.