Den store Xinjiang-lekkasjen avslører Kinas skrekkregime

STORSTREIK AVVERGET: Det blir likevel ingen streik i stat og kommuner etter at de tre meglingene som gikk på overtid i natt er avsluttet med enighet. Ikke full enighet, riktignok – Utdanningsforbundet har stemt blankt for å unngå at alle medlemsorganisasjonene i Unio måtte streike, men vil trolig si nei til meklingsresultatet. Dermed vil noen få lærere gå ut i streik i Bergen om fjorten dager, før forbundet vurderer veien videre, ifølge leder Steffen Handal. «Lærerne kommer dårlig ut, jeg minner om at vi var lønnstapere i fjor. Det sørget KS for. Nå legger de igjen opp til et opplegg som kommer til å sørge for at lærerne får dårligere lønnsutvikling», sier han til NRK. Oppgjøret for kommunene utenom Oslo landet på en ramme på 3,84 prosent. 


DAGENS MEST SKREMMENDE: En enorm lekkasje av dokumenter, deriblant fotografier, systematisk personinformasjon, politi-instrukser, arbitrære tiltaler og drakoniske dommer, samt taler holdt av myndighetspersoner, kaster nytt lys over skrekk-regimet befolkningen i den vestlige kinesiske provinsen Xinjiang lever under. Dokumentene er gjennomgått og verifisert av et konsortium av nyhetsorganisasjoner, deriblant BBC News og Aftenposten. Aldri tidligere er det dokumentert i slik detalj hvordan makthaverne i Beijing bruker både såkalte «re-utdanningsleire» – i praksis konsentrasjonsleire – og tradisjonelle fengsler for å undertrykke de etniske minoritetene (hvor...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.