Demonstrasjoner i mange land etter sykehusbombing i Gaza

Al Ahli-sykehusets beliggenhet i Nord-Gaza. Kart: Open Street Map (CC BY-SA 2.0)

DET HAR VÆRT KRAFTIGE demonstrasjoner i en rekke byer i Midtøsten etter eksplosjonen ved al Ahli-sykehuset i Gaza i går, der over 500 mennesker ifølge Hamas ble drept. Flere hundre har protestert i Tripoli og andre byer i Libya med palestinske flagg og slagord mot «sionist-fienden». Flere hundre var i klammeri med sikkerhetsvakter og kastet stein mot USAs ambassade i Libanon, der det ble brukt tåregass for å oppløse mengden. I flere byer på Vestbredden har demonstranter og sikkerhetsvakter utvekslet steiner og sjokkgranater. Det har vært demonstrert mot Israels ambassader i Tyrkia og Jordan, og det har vært protestmarsjer i Jemen, Marokko og Irak.  Rundt 100 personer demonstrerte i går kveld utenfor den israelske ambassaden i Oslo. Demonstrantene ropte blant annet «La Gaza leve», «Israel er terrorist» og «Allahu Akbar».

Både Mahmoud Abbas, den palestinske selvstyremyndighetens president på Vestbredden, og Jordans Kong Abdullah II har avlyst sine planlagte møter med USAs president Joe Biden (Biden gjennomfører likevel sin reise til Israel i dag). 

Begge parter i konflikten beskylder den andre for å være ansvarlig for bombingen av sykehuset, som var fullt av pasienter, helsearbeidere og internt fordrevne. Israel hevder eksplosjonen var forårsaket av en rakett fra gruppa Palestinsk Islamsk Jihad, mens myndighetene på Gaza sier den skyldtes et israelsk luftangrep.

FNs generalsekretær Antonio Guterres tar til orde for en umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. AFP/

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.