Demokratene i USA krever «Den nordiske motstandsbevegelsen» ført opp på terrorliste

I et brev til utenriksminister Mike Pompeo onsdag denne uken, ba flere av de viktigste sikkerhets- og utenriks-politikerne i USA om at blant andre nynazistene i Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) føres opp som «Foreign Terrorist Organization» (FTO). Den nordiske motstandsbevegelsen har medlemmer i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island, og norske nynazister er del av en felles ledelse for alle landenes avdelinger. «Det er en rekke eksempler på utenlandske hvit-makt-grupper som passer kriteriene. Det amerikanske folk fortjener en forklaring på hvorfor disse gruppene ennå ikke er inkludert på FTO-listen», skriver Max Rose (Demokratene), lederen av underkomiteen for kontraterrorisme i Representantenes hus, i […]

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.