Deler av ukrainsk by må evakueres etter rakettangrep på demning

EVAKUERINGORDRE ER SENDT til deler av befolkningen i Volodomyr Zelenskyjs fødeby Kryvij Rih i Dnipropetrovsk oblast i det sentrale Ukraina, etter at en demning i går ble truffet av åtte russiske krysserraketter. Lokale myndigheter sier drikkevannstilførselen er truet og at 600 000 mennesker kan bli rammet av oversvømmelse i elven Inhulets. Zelenskyj skriver på Instagram at demningen ikke hadde noen militær signifikans og kaller russerne «sveklinger som fører krig mot sivilbefolkningen». FNs generalsekretær Antonio Guterres mener sannsynligheten for at Vladimir Putin vil inngå en fredsavtale er «minimal» etter å ha diskutert russisk gjødseleksport med den russiske presidenten. Kyiv Independent/BBC News/AP

LOKALPOLITIKEREN I ST. PETERSBURG som i går ble bøtelagt og truet med fengsel for å ha sagt at Putin må gå av, nekter å endre standpunkt. Nikita Yuferev sier oppropet han og flere andre lokalpolitikere har undertegnet først og fremst er ment å trenge gjennom propagandamuren og nå den russiske befolkningen.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.