«De beste folka»: Slik gikk det egentlig med Trumps drømmelag i Det hvite hus

Han skulle drenere Washington D.C.-sumpen og gjøre Amerika storslått igjen – med de aller beste folka på laget. Donald Trumps løfte ble gjentatt i det uendelige før presidentvalget for snart fire år siden. – Jeg kjenner de beste folka. Jeg kjenner de beste lederne. Jeg kjenner de beste deal-makers, skrøt han allerede i 2015. – Vi skal gjøre Amerika stort igjen, og vi skal bruke våre beste folk [...]. Vi kan gjøre det, fordi folka er så enestående, fortsatte han i 2016. Og han ga seg ikke: «Jeg vil ha de beste folka» (5. januar 2016), «Du må velge de beste folka. Du må velge de riktige folka» (16. februar 2016). «I regjeringen vil vi ha alle de beste folka. Vi skal finne ut hvem de er» (17. februar 2016). «... så skal vi finne de beste folka» (12. mars 2016). «... men vi skal bruke våre beste folk» (25. april 2016). «Vi skal få tak i de beste og de fineste...» (15. september 2016). «Vi kommer til å levere, vi skal få de beste folka i verden» (3. oktober 2016). Og etter at seieren var i boks, men før han hadde presentert drømmelaget sitt: «Vi skal ha de beste folka i verden» (16. desember 2016). Hvem var de beste folka? Vel, i dag befinner de seg i all hovedsak ikke i administrasjonen lenger, verken i rådgiverkorpset eller i regjeringen. President Trump har byttet dem ut, én etter én – i en takt som får tidligere presidenters endringsvilje til å blekne.

«A-laget»: Nesten alle er blitt byttet ut

Ta de nærmeste rådgiverne og medarbeiderne først, karakterisert av tenketanken Brookings Institut...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.