Dårlig timing for Trump: Hysjpenge-saken kommer opp under primærvalgkampen

STRAFFESAKEN MOT DONALD TRUMP vil gå av stabelen i mars neste år, har domstolen på Manhattan avgjort. Det betyr at ekspresidenten vil ha saken gående midt i den mest hektiske delen av Det republikanske partiets primærvalgkamp, når Trump og de andre kandidatene reiser land og strand rundt for å samle støtte til å bli presidentkandidat. Trump er tiltalt for å ha forfalsket valgkampbudsjettet  i 2016 for å skjule at kampanjemidler ble brukt på hysjpenger til Stephanie «Stormy Daniels» Clifford. Han hevder seg ikke skyldig i noen av de 34 tiltalepunktene, og kunngjorde i natt at han ser på domstolens timing som innblanding i valget.

Samtidig har Trumps advokater bedt om et møte med USAs justisminister Merrick Garland angående etterforskningen av ekspresidentens private oppbevaring av hemmeligstemplede offisielle dokumenter. I et brev klager advokatene over at Trump får urettferdig behandling. Reuters/Washington Post/AP News

SENATET I SØR-CAROLINA vedtar forbud mot abort etter sjette svangerskapsuke. Det er en dramatisk innstramming av abortretten i en stat kvinner

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.