Disse danske tiltakene er for drøye for Ap: Vil ikke peke ut «ghetto-områder» i Norge

Rådgiver Sylo Taraku.

– Vi må prøve sosialdemokratiske virkemidler, heller enn å gå så drastisk til verks som i Danmark. Myndighetene der har ikke satset på de såkalte ghettoområdene på lang tid. Vi har sett det samme i Frankrike: For å unngå uro og opptøyer har myndighetene forsøkt å male noen vegger og lage finere t-banestasjoner. Det er too little, too late, sier Sylo Taraku, medlem i Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg. Den danske regjeringen vil jevne «ghettoområder» med jorda og har lansert 22 konkrete, men omstridte tiltak for å  hindre fremveksten av parallellsamfunn og fjerne de som finnes i dag. Under et besøk i den danske «ghettoen» Vollsmose for to uker siden, kunngjorde Norges justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) sine nye, danskinspirerte forslag for å strupe gjengkriminaliteten i Oslo øst. Også Arbeiderpartiet har vært på studietur i Danmark. Der har de blant annet besøkt problembydelen Mjølnerparken i København. Men da partiets migrasjonsutvalg la fram sin innstilling om en ny integreringspolitikk mandag denne uka - inkludert konkrete forslag til hva som bør gjøres i såkalte «utsatte områder» her hjemme - var det lite dansk inspirasjon å spore. Utvalget vil heller ikke bruke ordet «ghetto», forklarer Taraku til Filter Nyheter, som til daglig er rådgiver i tankesmien Agenda. – Vår vurdering etter reiser til Danmark og Sverige er at myndighetene der ikke har klart å forhindre problemer i tide. Spesielt i Danmark forsøker de derfor å snu en vedvarende, negativ utvikling med drastiske tiltak. Det er ingenting å si på pågangsmotet, men noe er uheldig og problematisk. Enkelte tiltak grenser til diskrim...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.