Dagens samtaler mellom Russland og Ukraina er over: «Kommunikasjonen er vanskelig»

ANGREP BOLIGBLOKK I KYIV: Russland fortsetter sin bombing og beskyting av Kyiv og andre større ukrainske byer, mens fremrykkingen av styrker både i nord, øst og sør ser ut til å stå temmelig stille. En skal være drept og flere skadet etter et luftangrep på et boligområde i hovedstaden. Den viktige flybasen Hostomel like utenfor byen skal være under artillerild. Søndag ble 35 drept da missiler slo ned på en militærleir helt vest i Ukraina, bare to mil fra grensa til Polen.

VANSKELIG KOMMUNIKASJON: Det har i dag vært samtaler mellom russiske og ukrainske forhandlere via videolink. Til tross for stadig mer intens russisk krigføring var det søndag tilløp til en viss optimisme da den ukrainske presidentens rådgiver Mykhailo Podolyak mente russerne var blitt mer lydhøre for deres argumenter og Kreml sa seg åpne for å legge til rette for direkte kommunikasjon mellom presidentene Putin og Zelenskyj. I dag er det imidlertid en mer resignert tone i Podolyaks tvitring: «Communication is being held yet it’s hard. The reason for the discord is too different political systems. (Ukraine) is a free dialogue within the society & an obligatory consensus. (Russia) is an ultimatum suppression of its own society». Ukrainernes fokus i forhandlingene er våpenhvile, tilbaketrekking av russiske styrker og sikkerhetsgarantier. Samtalene skal etter planen fortsette i morgen.

OKKUPERER OLIGARKVILLA: I London har aktivister

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.