«Da blir det kake i dag» – slik hyller nordmenn terroren mot britiske muslimer på Facebook

Natt til mandag kjørte den 47 år gamle firebarnsfaren Darren Osborne en varebil inn i menneskemengden ved Finsbury Park-moskéen i Nord-London. Elleve mennesker ble skadd og ett dødsfall knyttes til påkjørslene. Var dette «en merkedag» som bør feires med «champagne» og «kake»? Det mener enkelte i den norske Facebook-gruppen «Fedrelandet viktigst», der terroren blant annet blir omtalt som «payback time» og «en god begynnelse». Noen oppfordrer også til å bruke «trailere neste gang». Gruppen har i skrivende stund over 13 000 medlemmer. [caption id="attachment_1737" align="alignnone" width="1128"] Fra Facebook-gruppen «Fedrelandet viktigst», skjermdumper tatt mandag 19. og tirsdag 20. juni. Gul farge indikerer at kommentaren er fra samme bruker.[/caption] I den aktuelle gruppen blir terroren flere steder omtalt som en hevn for terroren i Manchester og London for noen uker siden mens det poengteres at muslimer nå får «smake egen medisin». (Ingen fra menighetene i Finsbury Park har vært mistenkt for de IS-inspirerte angrepene). Stiftelsen Expo forteller om lignende reaksjoner i svenske Facebook-grupper - og tilsvarende finnes også i kommentarfeltet hos det lille britiske nasjonalistpartiet Britain First, som er kjent for islamfiendtlige «aksjoner» og uttalelser om borgervern og selvtekt. [caption id="attachment_1735" align="alignnone" width="940"] Fra Britain Firsts Facebook-side, skjermdumper tatt tirsdag 20. juni.[/caption] I kjølvannet av både Manchester- og London B...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.