Carl I. Hagens venn gir Frp «smutthull» – kjøper avisreklame for 250 000 kroner og holder giverne hemmelige

Carl I. Hagen, førstekandidat for Oppland Frp og Peter Meidell.

I den norske partiloven er det et tydelig forbud mot å ta imot anonyme bidrag i valgkampen: «Politiske partier og partiledd kan ikke motta bidrag dersom giveren er ukjent for partiet». Men i valgkampinnspurten i Innlandet nyter Frp-profil Carl I. Hagen nå godt av nettopp pengegaver fra anonyme personer, via et smutthull i reglene. Komiteen «Carl I. Hagen på Tinget» oppgir overfor Filter Nyheter å ha samlet inn 250 000 kroner spesifikt til Hagens valgkamp om den usikre stortingsplassen i Oppland. Innsamlingen ledes av Hagens nære venn, forretningsmannen Peter Meidell, som har bakgrunn fra Frp og som Hagen samarbeider direkte med om bruken av pengene. Med i komiteen er også Hege Storhaug i Human Rights Service og Halvor Fosli – forfatter av boken «Mot nasjonalt sammenbrudd – Norge i masseinnvandringens tid».

Planlegger reklamekjøp sammen

Carl I. Hagen og Peter Meidell møter Filter Nyheter i sistnevntes «krypinn» i Oslo sentrum, en romslig leilighet i 10. etasje med utsikt til fjorden og rådhuset. De to har nettopp diskutert hvordan en kvart million kroner nå skal brukes til å kjøpe reklameplass for Carl I. Hagen i lokalaviser i Innlandet. Formelt sett er det ikke Fremskrittspartiet som mottar og bruker penger. – Carl I. Hagen er en gammel venn av meg gjennom 70 år. Jeg synes det er hyggelig om han kommer inn på Stortinget. Vi har samlet inn noen penger, og prøver å annonsere i avisene i Oppland, forteller Meidell. I høst er Hagen førstekandidat for Frp i Oppland og er ikke i tvil om at annonsekjøpet vil gi ham et betydelig løft i kampen om en stortingsplass der små marginer kan avgjøre. – Jeg lager annonsene. Så er det komiteen som betaler, men det politiske budskapet er mitt, bekrefter Hagen overfor Filter Nyheter.  [ca...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.