Boris Johnsons eks-rådgiver står bak partyskandalen (og gir seg neppe med den)

Foto: Andrew Parsons / No 10 Downing Street


OPPHEVER SKJENKEFORBUDET: VG melder at Regjeringen vil oppheve skjenkestoppen og annonsere store lettelser for barn og unge knyttet til idrett og fritidsaktiviteter på pressekonferansen klokka 19 i dag.


BULLSHIT, BORIS: Statsminister Boris Johnsons skandalekvote må sies å være helt full, og siste episode i «Partygate» ledet i går flere partifeller til å be ham å gå av. The Guardian påpeker at Johnsons’ veldig, veldig hevngjerrige eks-rådgiver Dominic Cummings – kjent for sin egen koronaregel-skandale i 2020 – igjen var den som startet ballet, med et blogginnlegg som i forrige uke fortalte om invitasjonen til den nå famøse hagefesten i Downing Street i mai 2020. Cummings kommer neppe til å gi seg med det, bemerker avisa. Da den hardt pressede statsministeren i går parret beklagelsen sin til Underhuset med en bemerkning om at hagefesten «kan sies, teknisk sett, å falle innenfor retningslinjene», repliserte Cummings på Twitter med å kalle det «bullshit» og hevdet at det er umulig at arrangementet var i tråd med de svært strenge reglene for sosial distansering på dette tidspunktet. Johnson og hans støttespillere har forsøkt å definere «ta med din egen børst»- tilstelningen som jobb, noe både medier og politikere har vanskelig for å svelge. 


Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.