Bono, dronning og Trudeau: Paradis-papirene avslører «elitenes hykleri»

Paradise Papers-lekkasjen har satt ny fart i debatten om selskaper som bruker skatteparadiser for å maksimere profitten (Apple, Nike og Facebook er blant de som er trukket fram i dag). EU tråkker på gasspedalen i sin behandling av mottiltak, som riktignok begrenser seg til å bli enige om en «svarteliste» over stater som er dårlige på åpenhet om skatteforhold. EU-landene Luxembourg, Malta og Irland, som selv har lav skatt for å tiltrekke seg internasjonale storselskaper, trenerer selvsagt arbeidet. Her hjemme avslører Aftenposten at DNB er forholdsvis store på å låne ut penger til Bermuda-selskaper, noe banken forklarer med sin posisjon i shipping-bransjen.  Applaus også til Vice News, for å skrive opp 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.