Bompengemotstandere slakter Siv Jensens respons på viktige nettforum

Frp er samlet til krisemøte om bompenger nå som protestene på regninga for partiets veibyggingsfest har slått inn for full styrke. Det koker i antibompenge-grupper på sosiale medier og det koker på grasrota i Frp: Protestpartier mot bompenger har i flere byer spist opp store deler av velgermassen til Anders Langes gamle parti mot skatter og avgifter. Flere av gruppene har flere titalls tusen medlemmer som til sammen deler et tosifret antall innlegg hver dag, som hver får flere hundre kommentarer og titalls delinger. Stort sett alt mediene publiserer om temaet deles og diskuteres i gruppene, inkludert Frp-politikeres ulike utspill for å håndtere krisen. Filter Nyheter har dykket ned i kommentarfeltet til flere av gruppene, både på Vest- og Østlandet samt nasjonalt, for å se hvordan Frps forslag og handlinger tolkes av velgere midt i partiets målgruppe. Det er en klar gjennomgangstone: Total avvisning.

Blåser av krisemøte: «Morna Siv»

Frp får hard medfart i den oslobaserte facebookgruppen «Ja til miljø, NEI til bompenger», som har godt over femti tusen medlemmer. Gruppa ble startet av Cecilie Lyngby våren 2017, og har nå avfødt en interesseorganisasjon med samme navn som «kjemper for å få vekk alle bommer». Lyngby stiller til valg som listetopp for partiet FNB Oslo. Nyheten om at Siv Jensen kaller inn til krisemøte om bompenger avfeies som lite troverdig og for sent.   Andre raljerer med Frp-politikeres forsøk på å formidle sitt primærstandpunkt om at de er mot bompenger på tross av lokale og nasjonale voteringer i kommuner og Storting for bompengefinansierte veiprosjekter:

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.