Bolsonaro sterkere enn antatt: Mot ny runde i presidentvalg i Brasil

JAIR BOLSONARO GJØR DET enn meningsmålingene skulle tilsi, og frarøver sin sosialistiske opponent det alminnelige flertallet som ville avgjort presidentvalget i Brasil.

Den sittende presidenten får 43,7 prosent av stemmene, mot Luiz Inácio Lula da Silvas 49,3 prosent.

Valget går med det videre til en avgjørende runde 30. oktober.

Generelt ser de konservatives støtte i landet ut til å ha blitt undermålt: Partiet gjør det godt i kongressvalget og flere av Bolsonaros tidligere ministere er valgt inn, inkludert miljøministeren som tillot rekordmye avskoging i Amazonas og helseministeren som var ansvarlig for den sendrektige koronaresponsen som kostet Brasil mange liv. New York Times/The Brazilian Report

UKRAINA HEVDER Å HA full kontroll på logistikk-knutepunktet Liman i Donetsk, og med det et utgangspunkt for nye angrep på russiske forsyningslinjer i en av regionene Putin forrige uke erklærte å ha annektert.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.