Bøhler og Helgheim ute av Stortinget – disse politikerne må finne seg en ny jobb

Flere stortingspolikere må finne seg en ny jobb etter årets valgresultat. Blant dem er profilerte politikere som Jan Bøhler og Jon Helgheim, som begge sto på liste for Oslo ved årets Stortingsvalg. I valgprognosene ser det ut til at Bøhler mangler nærmere et par tusen stemmer for å komme inn. For Helgheim har det vært en liten mulighet for utjevningsmandat, men det ser ikke ut til å gå veien. Se liste over øvrige politikere nederst i saken. 

«Mr. Groruddalen»

Sommeren 2020 meldte Jan Bøhler at han ikke ville stille på neste stortingsvalg for Arbeiderpartiet. Etter at han fikk høre at anonyme kilder i Oslo Ap forsøkte å «sette i gang noe» mot ham inn mot stortingsnominasjonen, skrev han på egen Facebook-profil at han ikke ville «være gjenstand for intern strid og anonyme operasjoner etter å ha vært nominert enstemmig til Stortinget i fire perioder». 1. oktober 2020 overrasket Senterpartiet mange med at Bøhler – den såkalte «Mr. Groruddalen» – meldte overgang til Senterpartiet og skulle stå på førsteplass på Oslo-listene ved neste stortingsvalg. Etter 15 års fartstid på Stortinget var Bøhler dermed ferdig i Arbeiderpartiet, der han inntil videre sitter i justiskomiteen. Innledningsvis så Bøhlers overgang ut til å være en suksess for Senterpartiet. Partiet fikk mye oppmerksomhet og økte oppslutning både i Oslo og på landsbasis. I slutten av 2020 og ved inngangen av 2021 var Senterpartiet landets største parti på flere målinger, blant annet i TV2 med 22,1 prosent. I Oslo fikk de en oppslutning på hele 7,5 prosent etter at Bøhler meldte sitt inntog – en markant framgang fra 2,1 prosent ved forrige stortingsvalg. Bøhlers Oslo...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.