«Blodpenger»: Saudi-Arabias nye supergolfliga lokker spillere med milliardpott

Den nye saudi-finansierte og Trump-støttede utbryterligaen LIV Golf Invitational Series kan bli et veiskille for golfsporten. – Skammelig, sier tidligere proff-golfer Lisa Cornwell. 

Ideen ble først presentert for omverdenen i 2020, og i juni var den saudi-finansierte «supergolfligaen» LIV Golf Invitational Series i gang med sitt aller første stevne i London.

Med pengebeløp som overgår alt hva golf-verdenen noensinne har vært i nærheten av å kunne tilby, har de saudiske arrangørene lokket til seg flere på lista over verdens hundre beste golfstjerner. 

– Den pengesummen saudierne, ved Mohammed bin Salman, kaster på disse golferne… Det er ingen forretningsmodell. De gjør dette utelukkende for å hvitvaske pågående menneskerettsbrudd. Det er humbug, det er alt det er. Det er bare en måte for å få Vesten til å akseptere det som skjer. For å framstille ham som progressiv, noe han ikke er. 

Det sier den tidligere golfspilleren Lisa Cornwell i et videointervju med Filter Nyheter. Cornwell ble den yngste kvinnelige golf-delstatsmesteren i Arkansas som fjortenåring, og startet som tv-anker og reporter i Golf Channel etter at karrieren som utøver var over. 

Lisa Cornwell (Foto: Privat)

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.