Blinken: «Vi ser sprekker i den russiske fasaden»

USAs UTENRIKSMINISTER Anthony Blinken mener helgas dramatiske hendelser i Russland har eksponert Kreml på måter som på sikt kan være gunstig for såvel Ukrainas motoffensiv på eget territorium som for Nato-land i øst som Polen og de baltiske landene. «Vi ser nye sprekker i den russiske fasaden. Vi vet bare ikke hvor de går eller hvor lang tid det tar dem å komme dit», sa Blinken i et TV-intervju søndag. «Jeg tror ikke vi har sett siste akt», sa han i et annet. 

Samtidig får president Vladimir Putin støtte fra Kinas utenriksdepartement og klapp på skulderen for å ha «opprettholdt den nasjonale sikkerheten»

Verken president Vladimir Putin eller Wagner-leder Jevgenij Prigozjin har latt høre fra seg etter at det øyensynlige opprøret brått ble avblåst lørdag. Wagner-soldater skal ha returnert til sine baser, mens Prigozjin i henhold til en avtale fremforhandlet av Belarus-president Aleksandr Lukasjenko skal gå i eksil. Reuters/ABC News/The Guardian/NRK (NTB)

RUSSISKE LUFTANGREP kostet i går minst 13 mennesker livet i opprørskontrollerte deler av nordvest-Syria. Angrepet skal være det dødeligste i landet så langt i år og...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.