Bidens Rikets-tilstand-tale: Ba om samarbeid, avbrutt av sinte rop

USAS PRESIDENT JOE BIDEN brukte sin første rikets-tilstand-tale etter å ha mistet flertallet i Representantenes hus til å fremheve samarbeid på tvers av partigrensene. Han anmodet Det republikanske partiet i Kongressen om å delta i styrkingen av amerikansk økonomi og sikre de demokratiske prosessene. «Makt for maktens skyld, konflikt for konfliktens skyld leder ingensteds», sa Biden, som ble flere ganger avbrutt av utbrudd i salen. «Grensen! Det er din skyld» ropte flere republikanere da Biden nevnte overdosekrisen, og ble høylydt beskyldt for å lyve av ytre høyre-representanten Marjorie Taylor Greene da han anklaget sine politiske motstandere for å forsøke å bygge ned offentlig sosial- og helsehjelp (se opptrinnet her). 

I Det republikanske partiets motsvar-tale, fremført av Sarah Huckabee Sanders, ble Biden anklaget for å drive kulturkrig og å være besatt av «woke-fantasier»The New York Times/Politico

MISNØYE MED MYNDIGHETENES respons etter jordskjelvkatastrofen i Tyrkia sprer seg. Enkelte områder sør i landet så ingen redningsarbeidere ut over lokalt politi før det

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.