Biden: «Putin har ryggen mot veggen, setter opp falske flagg»

RUSSLANDS PÅSTANDER OM AT Ukraina har biologiske og kjemiske våpen er et tegn på at Vladimir Putin selv vurderer å ta i bruk slike. Det hevdet Joe Biden i et møte med ledelsen i flere av USAs største selskaper i natt, som også ble advart mot russiske cyberangrep. Uten å fremlegge konkrete bevis for påstanden sa Biden at den russiske presidenten «har ryggen mot veggen og setter opp falske flagg, som at USA har biologiske og kjemiske våpen utplassert i Europa, noe som ikke er sant», ifølge Reuters. Også tidligere har amerikanske og andre vestlige myndigheter pekt på at det russiske forsvarsdepartementets grunnløse påstander om at Ukraina planlegger å bruke masseødeleggelsesvåpen mot sitt eget folk kan være et påskudd for selv å angripe med kjemiske og biologiske våpen. Biden understreker at et samlet Nato vil sørge for at det får «alvorlige konsekvenser» for Putin dersom slike våpen tas i bruk.

DEN UKRAINSKE HÆREN sier russiske styrker har tatt kontroll på en landkorridor som gjør at Ukraina er avskåret fra Azovhavet. I sin faste dagsrapport hevder de at russiske styrker likevel har tapt sitt «offensive potensial», mistet så mange som 300 soldater bare mandag og er tvunget til å mobilisere forsterkninger fra hjemlandet og å inndra permisjoner for soldatene som allerede er i Ukraina. Påstandene er ikke uavhengig verifisert, skriver

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.