Biden: Putin er en rasjonell aktør


JOE BIDEN SIER I ET NYTT intervju at han fortsatt oppfatter Vladimir Putin som en rasjonell aktør, selv om den russiske presidenten etter hans mening har forregnet seg kraftig ved å invadere Ukraina og fullstendig feilbedømt hvordan befolkningen i landet ville reagere på å bli angrepet. Biden slår fast at han ikke tror Russland vil ta i bruk taktiske atomvåpen, men at bare det å true med det er uansvarlig og destabiliserende og at faren er tilstede for at misforståelser eller feil kan lede til et «grusomt utfall».

Den norske etterretningssjefen Nils Andreas Stensønes peker på at situasjonen i Ukraina, med styrker spredt tynt over store områder, gjør slike våpen lite egnet for russerne. Han sier også at usikkerhet om hvordan såvel Kina og India som Vesten vil reagere taler imot kjernefysiske angrep, men at trusselen må tas på alvor. 

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.