Biden med krafttale for valgreform – Støre presses på sentralbankprat med Jens

God morgen. Det er onsdag 12. januar, og dette er noe av det som ble skjedde mens du sov:

USAS PRESIDENT JOE BIDEN gikk langt i å sammenlikne sine politiske motstandere med fortidens slaveeiere og segresjonister, da han i natt ga en tale om valgreform. Sitater som «Do you want to be on the side of Dr. King or George Wallace? Do you want to be on the side of John Lewis or Bull Connor? Do you want to be on the side of Abraham Lincoln or Jefferson Davis?» levner liten tvil om Bidens dedikasjon til en historisk overhaling av valglovene. Det innebærer en delvis opphevelse av den tradisjonelle filibusterordningen i Senatet, der opposisjonen blokkerer vedtak ved å (mis-)bruke sin rett til å holde så lange innlegg de vil. Uten den kan demokratene blant annet sikre retten til å sende valgseddelen i posten i alle delstatene, og beskytte minoriteters politiske representasjon mot endringer i valgkretsene. Så lenge konservative demokrater som Joe Manchin fra West Virginia og og Kyrsten Sinema fra Arizona nekter å tukle med filibusteren, kommer imidlertid ingenting til å skje. New York Times

KRIPOS BISTÅR Oslo-politiet i etterforskningen av dataangrepet mot kjøttsamvirket Nortura i desember, og har dialog med Nasjonal sikkerhetsmyndighet. «For øvrig er det naturlig at vi søker også annen bistand så langt vi har behov for det», sier politiadvokaten med ansvar for etterforskningen til Nationen.

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.