Biblioteket snur etter sikkerhetsvurdering: Stanser utleie til høyreradikalt forlag

Deichman, folkebiblioteket i Oslo, har besluttet å stanse det planlagte lanseringsarrangementet til forlaget Legatum Publishing i hovedbiblioteket i Bjørvika 11. mai. Det bekrefter Deichman overfor Filter Nyheter. Begrunnelsen for at direktør Knut Skansen fredag satte ned foten for utleie av et lokale i biblioteket er at det sannsynligvis «vil bli så mye uro i biblioteket at jeg må gjøre en avveining mellom Legatums reservasjon av rommet for sitt arrangement, og hensynet til de anslagsvis 1000-1100 andre brukerne av biblioteket som vil være til stede på dette tidspunktet». Antirasister i Oslo hadde varslet en motdemonstrasjon mot det høyreradikale arrangementet, men politiet […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.