Biblioteket snur etter sikkerhetsvurdering: Stanser utleie til høyreradikalt forlag

Deichman, folkebiblioteket i Oslo, har besluttet å stanse det planlagte lanseringsarrangementet til forlaget Legatum Publishing i hovedbiblioteket i Bjørvika 11. mai.

Det bekrefter Deichman overfor Filter Nyheter.

Begrunnelsen for at direktør Knut Skansen fredag satte ned foten for utleie av et lokale i biblioteket er at det sannsynligvis «vil bli så mye uro i biblioteket at jeg må gjøre en avveining mellom Legatums reservasjon av rommet for sitt arrangement, og hensynet til de anslagsvis 1000-1100 andre brukerne av biblioteket som vil være til stede på dette tidspunktet».

Antirasister i Oslo hadde varslet en motdemonstrasjon mot det høyreradikale arrangementet, men politiet hadde gitt biblioteket beskjed om at det var mulig å sørge for sikkerheten. Ledelsen landet imidlertid på at sikkerhetsopplegget ville blitt for belastende for alle andre som skulle benytte det store bibliotekbygget torsdag ettermiddag.

«Min vurdering er at tilstedeværelse av politi og annet sikkerhetspersonell, for å sikre Legatums arrangement, kombinert med demonstrasjoner, vil hindre og/eller forstyrre bruk av biblioteket for øvrige brukere av bygget. Det er altså min vurdering at Legatums arrangement ikke kan tilpasses øvrig virksomhet på biblioteket», skriver direktøren i avslaget.

– Vi er kjempeglade f...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.