Bent Høie om cannabis: «Vi har drevet skremselspropaganda»

Bent Høie (foto: Hans Kristian Thorbjørnsen, Høyre. CC BY-NC 2.0). Montasje: Filter Nyheter.

– Vi har feilet i vår kommunikasjon med ungdom om cannabis. Vi har drevet skremselspropaganda og sagt ting som ikke stemmer. Ungdommen har avslørt oss. Det sa helseminister Bent Høie (H) under en konferanse om rusreformen i forrige uke. Konferansen ble arrangert av Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon, en paraply- og medlemsorganisasjon for 135 aktører innen rusfeltet som jobber med forebygging, rehabilitering og forskning. Blant temaene på konferansen var hvordan samfunn og myndigheter bør møte ungdom og unge voksne «på vei ut i illegal rusbruk», samt hvorvidt fravær av straff og sanksjoner er en god idé eller ikke. Høie mener myndighetene har feilet i forebyggingsarbeidet mot cannabisbruk. Det skriver Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse på sin nettside Rop.no, som var først ute med å omtale helseministerens uttalelser på konferansen.

  • Filter Nyheter har kontaktet Helse- og omsorgsdepartementet for å spørre om Bent Høie kan utdype hva han mener har vært skremselspropaganda og feilinformasjon, og hvordan han mener forebygging bør gjøres framover. Grunnet full timeplan har ikke ministeren kunnet stille til intervju denne uka. Om Filter Nyheter får svar på spørsmål per e-post de nærmeste dagene, oppdaterer vi saken.

Høie: – Ungdommen stoler ikke på at det vi sier er sant

– Dessverre kommuniserer vi nå fra et tillitsnivå under null. Ungdommen stoler ikke på at det vi sier er sant, sa helseministeren, som konkluderte med at myndighetene derfor ikke når fram med informasjon om «reelle farer» og risiko som cannabisbruk innebærer. [caption id="attachment_11808" align="alignnone" width="1100"]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.