Regjeringen har dobbelt så stor tro på din gjerrighet ved bensinpumpa som norske eksperter

Kjører du mindre bil når bensin- og dieselavgiftene øker med noen titalls øre? Jepp, sier Finansdepartementet, i en mye mer optimistisk tone enn ekspertene ved Transportøkonomisk institutt (TØI).  Det er én av årsakene til at klimaeffekten av statsbudsjettforliket ser tre ganger så bra ut når Frp, Høyre, Venstre og KrF presenterer CO2-utslippskuttene som når klimaforskerne i Cicero regner på det samme. Finansdepartementet, som har gjort beregningene budsjettkameratene bygger på, bruker faktisk dobbelt så høye tall som TØI når det kommer til den kortsiktige effekten av å øke avgiften på bensin og diesel. Altså i hvilken grad du og jeg kjører færre mil når prisen øker ved […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.