Bekreftet: 60 drept i skole-bombing i Ukraina

FNS GENERALSEKRETÆR FORDØMMER det russiske bombeangrepet mot en skole i landsbyen Bilohorivka i Luhansk-regionen Ukraina lørdag. «Nok en påminner om at i denne krigen, som i så mange andre konflikter, er det sivile som betaler den høyeste prisen», sier en talsperson for Antonio Guterres. President Volodomyr Zelenskyj bekreftet søndag kveld at 60 mennesker ble drept i angrepet. 90 personer hadde totalt søkt ly i skolebygningen, som brant så kraftig etter angrepet at brannmannskaper brukte tre timer på slukkingsarbeidet. Bilohorivka ligger nært den ukrainsk-kontrollerte byen Severodonetsk, og har ifølge ukrainske medier vært åsted for kraftige kamper den siste uka. Det ble i natt bekreftet at en annen småby i regionen, Popasna, har falt. The Guardian/BBC News

G7-LANDENE FORSØKER Å vise samhold på dagen som markerer frigjøringen av Europa fra nazi-okkupasjonene under Den andre verdenskrig, ved å holde en felles videokonferanse med Zelenskyj. Landene er enige om å fase ut russisk olje. USA kunngjør i tillegg nye sanksjoner mot topplederne i Gazprombank. Det dreier seg ikke om noen total boikott eller utfrysing av banken, men «et signal om at den ikke er noen trygg havn», sier det amerikanske finansdepartementet. 2600 russere er dessuten ilagt visumnekt til USA, blant dem militære som antas å ha deltatt i krigsforbrytelser i Butsja. Storbritannia innfører nye sanksjoner mot Russland og Hviterussland, blant annet strengere toll og eksportforbud.  

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.