Beckham og ville kontrakter: Slik har sjeikene investert i fotball

David Beckham og VM-komitéens leder Hassan Al-Thawadi. (Foto: World Cup Qatar 2022)

«Oppdag Rødehavet #VisitSaudi», skrev den argentinske fotballstjerna Lionel Messi (34) i et innlegg på Instagram i mai. På bildet sitter den ferske turist-ambassadøren for Saudi-Arabia avslappet på en yacht, mens han titter bekymringsløst ut mot solnedgangen. 

Messi, som sju ganger er blitt kåret til verdens beste fotballspiller, trosset advarsler fra familiene til flere av landets samvittighetsfanger da han takket ja til å fronte Saudi-Arabias turistindustri.

«Det saudiske regimet vil bruke deg til å hvitvaske ryktet sitt. Samvittighetsfanger i Saudi-Arabia blir torturert, seksuelt trakassert og holdt i langvarig isolasjon – ofte i måneder av gangen – i industriell skala», skrev saudierne i oppfordringen – som ikke ble fulgt. Derimot er det rapportert at fotballspiller Cristiano Ronaldo (37) skal ha takket nei til et tilsvarende tilbud på nesten 60 millioner norske kroner.

«Spissen har for mye penger til å akseptere et slikt tilbud», skrev Ronaldos tidligere klubb Juventus, der de henviste til menneskerettssituasjonen i Saudi-Arabia.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.