Vil ikke følge Finland: Bare ett parti vil vurdere forbud mot nazi-organisasjon i Norge

Nazistene i «Den nordiske motstandsbevegelsen» (DNM) ligger an til å få langt mer spillerom i Norge enn i Finland, der to rettsinstanser nå har gitt politiet medhold i å forby selve organisasjonen, som regnes som voldsfremmende. Politiledelsen i Finland gikk inn for å oppløse DNM etter at en motdemonstrant i 2016 døde en uke etter å ha blitt utsatt for vold fra en organisert nynazist under en markering i Helsingfors. Voldsmannen ble i etterkant framhevet positivt internt i DNM. Rettens begrunnelse for at DNM «utøver virksomhet som vesentlig strider mot loven eller god skikk» var blant annet at raselære, hatretorikk og […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.