Avverget regjeringskrise i Sverige – kan ha gjort det vanskeligere å bli Nato-medlem

AVSTEMNINGEN I RIKSDAGEN som i går reddet det politiske livet til justisminister Morgan Johansson (S) kan gjøre det vanskeligere for Sverige å komme til enighet med Tyrkia om vilkår for et Nato-medlemsskap. Statsminister Magdalena Andersson sikret at mistillitsvoteringen ble nedstemt ved hjelp av den uavhengige, svensk-kurdiske representanten Amineh Kakabaveh, og partiet har i etterkant avklart at de fortsatt står ved en samarbeidsavtale med henne der det blant annet heter at det syriske, pro-kurdiske partiet PYD er en legitim samarbeidspartner. Ankara anser PYD for å være en terrororganisasjon. SVT

VOLODOMYR ZELENSKYJ sa i sin daglige videotale i går kveld at nabobyene Sievjerodonetsk og Lysytsjansk i Luhansk, de siste ukrainsk-kontrollerte i Luhansk-regionen, er «døde byer», men at det likevel vil koste Ukraina mer å trekke seg ut av dem enn å holde stand. «Det vil bli dyrere å returnere, regnet i antall døde mennesker. Våre helter gir ikke opp sine posisjoner», sier presidenten i en sjelden utgreiing av de strategiske avveiningene som tas i Kyiv. Det pågår fortsatt harde kamper gatelangs i byene. Totalt har Ukraina nå tapt 31 000 soldater i krigen. New York Times

TIDLIGERE FORBUNDSKANSLER Angela Merkel forsvarer at hun ikke støttet Nato-medlemsskap i Ukraina i 2008, i sin første større offentlige opptreden etter å ha gått av.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.