Avverget Pride-terror i Wien

Østerriksk politi har avverget et islamistisk terrorangrep mot prideparaden i Wien. Den gikk av stabelen lørdag. Tre mistenkte i alderen 14 til 20 år – statsborgere i Østerrike med opphav fra Bosnia og Tsjetsjenia – skal ha planlagt såvel å angripe med luftpistoler, sabler og økser som å kjøre en bil inn i folkemengden etter å ha blitt radikalisert på nettet, sier myndighetene i landet. De tre er nå fengslet. EU advarer om økt fare for islamistisk vold i Europa etter at antallet angrep har gått ned de siste årene, skriver Financial Times.


900 000 TIL FORFATTERE AV OMSTRIDT NARKO-KURS: «Jeg skjønner jo hva du er ute etter; at vi har et pengemotiv. Men det har aldri vært det. Vi har mer hatt behov for noe som fungerte bedre, for å gjøre mindre feil. Det er jo det som er 'Tegn og symptomer'. Det er komplett umulig å forstå – fra mitt ståsted – hvorfor man skal være negativ til Tegn og symptom. Det er til for at man skal gjøre mindre feil». Det forteller «mannen bak» Tegn og symptomer, Ole Vidar Øiseth, i et intervju med Filter Nyheter

Tegn og symptomer er både en arbeidsteknikk politiet benytter seg av for å bekrefte eller avkrefte mistanke om ruspåvirkning, i tillegg til at det var et kurs ved Politihøgskolen (som når har skiftet navn for å unngå forveksling med Norsk narkotikapolitiforening) og et nettbasert undervisningsopplegg utviklet av Øiseth og Arne Sundvoll for høgskolen. Øiseth ble innbeordret som fagansvarlig ved Politihøgskolen, ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.