Avgjort Storbritannias regjering: Assange skal utleveres til USA

ETT SKRITT NÆRMERE EU: EU-kommisjonen anbefalte i dag å gi Ukraina status som EU-kandidat – et første steg i prosessen for at Ukraina skal kunne bli EU-medlem. Det gjenstår fortsatt for EUs medlemsstater å godkjenne kandidaturet. Nyheten kommer etter at Frankrike, Italia, Romania og Tyskland i går erklærte at de ville støtte et ukrainsk EU-kandidatur etter at landets ledere møtte med president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv. Zelenskyj uttalte etter møtet at Ukraina aldri har vært nærmere EU enn det er nå.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen uttalte fredag at Ukraina «fortjener et europeisk perspektiv», men understreket samtidig at viktig arbeid gjensto: «Dette er selvsagt basert på forståelsen av at landet vil gjennomføre en rekke ytterligere, viktige reformer», presiserte hun. EU krever blant annet reformer av Ukraina innen rettssikkerhet, menneskerettigheter, oligarker og bekjemping av korrupsjon.

Ved siden av Ukraina anbefalte kommisjonen også Moldova som EU-kandidat, mens Georgia ble bedt om å fortsette arbeidet for å etterkomme EUs krav til reform.


SKOLER SOM TERRORMÅL: «Det siste året har det vært flere høyreekstreme angrepsplott i Europa rettet mot ungdoms- og videregående skoler. Derfor vurderer vi nå også at skoler kan være mål for høyreekstremister», skriver Politiets sikkerhetstjeneste i en offentlig o...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.