Asylsøkere med avslag forsvinner like før politiet kommer – mistenker lekkasjer fra utro tjenere

TVANGSRETUR:Slik ser det gjerne ut når Politiets utlendingsenhet skal uttransportere personer. (Illustrasjonsfoto: PU)
Det har blitt et økende problem for norske myndigheter at asylsøkere fra Afghanistan ser ut til å bli varslet av noen med innsideinformasjon. Politiets utlendingsenhet bekrefter at det er satt i gang lekkasje-tiltak. Etter det Filter Nyheter får opplyst, tror norske myndigheter det kan finnes utro tjenere hos afghanske myndigheter med god oversikt over norske forhold, som varsler navngitte, returklare asylsøkere så de rekker å stikke av og holde seg skjult andre steder i Norge før politiet kommer på døra. Justis- og beredskapsdepartementet bekrefter at afghanerne skiller seg ut. «Det er vanlig prosedyre at hjemlandets myndigheter varsles før retur. Det er på det […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.