Assanges advokater: Ingen indikasjoner på at USA vil frafalle spiontiltale

Assange fotografert i 2013. Foto: Cancillería del Ecuador (CC BY-SA 2.0)

JULIAN ASSANGES ADVOKATER sier de ikke har mottatt noe tilbud fra USAs påtalemyndighet om å inngå en avtale som kan ende den 14 år lange juridiske kampen om Wikileaks-gründerens fremtid. 

Medier meldte i går at USA vurderer å tilby Assange å droppe den alvorlige spion-tiltalen mot at han sier seg skyldig i å ha feilbehandlet hemmeligstemplede dokumenter. Det kan i tilfelle åpne for at Assange løslates fra fengsel i Storbritannia og unngår å bli utlevert til USA, der han har risikert en fengselsdom på opptil 175 år. 

– Det er upassende for Assanges advokater å kommentere saken mens den går for britisk rett, annet enn å si at vi ikke har noen indikasjoner på at justisdepartementet har tenkt å løse saken. USA fortsetter med like stor besluttsomhet å søke utlevering for alle tiltalepunkter, sier Assanges representant. 

Kjernen i saken er Wikileaks’ publisering av en stor mengde klassifisert, diplomatisk kommunikasjon i 2010. Assange har nå sittet fengslet i London i fem år, etter å først ha tilbrakt sju år i Ecuadors ambassade. Reuters/The Guardian/Wall Street Journal

LEDEREN FOR PORTUGALS liberalkonservative sentrumsparti, Luís Montenegro, blir statsminister etter å ha blitt anmodet av landets president om å danne regjering. Partiet vant omvalget tidligere denne måneden...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.