Asbjørn Slettemark: «Trump er ute. Det er også de tøffe, mørke seriene om hans presidentskap»

2020 ble et radikalt annerledes og nesten uvirkelig år. Merkelig, mørkt og tidvis miserabelt. Vi tror vi gleder oss like mye som deg til å sette en stor, svart strek over det hele – men først skal vi prøve å sette det i perspektiv. Til det har vi fått med oss et knippe knallfine gjesteskribenter (og én bedriftsintern redaktør), som på hver sin dag, på hver sin måte, bidrar med innsikt og ulike innfallsvinkler: Thina Saltvedt, Preben Aavitsland, Harald S. Klungtveit, Asbjørn Slettemark, Penelope Lea. [sc name="abo-knapper-midt-i-artikkel" ] Asbjørn Slettemark |  Frilansjournalist og kulturkritiker 7. mars tuslet jeg ut av Berlins Olympiastadion, hvor Hertha Berlin hadde karret seg til et poeng mot Werder Bremen. Jeg bodde i den tyske hovedstaden, og pandemimumling var i ferd med å bli ekte nyheter. Jeg skjønte egentlig at det ble den siste fotballkampen på en stund.  Senere samme kveld dro jeg på konsert med Kvelertak, som var på full fart gjennom Europa med sitt nye album Splid. Konserten på SO36 var smekk utsolgt, på tampen av konserten måtte gitarist Maciek Ofstad crowdsurfe over publikum for å ha sjans til å nå bardisken. Soziale Distanzierung hadde ikke rukket å bli årets nyord i Kreuzberg, men besøket på det tettpakkede punkestedet fungerte som en vekker for det som skulle komme.  Det var på tide å moonwalke ut av fotball- og konsertlivet inntil videre, og bruke pandemien på den tredje viktigste tingen i livet: TV-serier. Det ble et overraskende fint 2020 foran skjermen. I motsetning til kansellert kultur, har strømmebransjen hatt en storhetstid i 2020. Ikke bare fordi lockdown ga god tid til å utforske nykommeren Disney+, men også fordi hjemmesittingen sammenfalt med en annen begivenhet: Donald Trumps siste måneder i Det hvite hus.  Det ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.