Åpnet ild mot demonstranter i Iran

40 DAGER SIDEN MAHSA AMINI DØDE: Sikkerhetsstyrker i Iran har i dag skutt tåregassgranater og åpnet ild mot folk i hjembyen til Mahsa Amini, den 22 år gamle kvinnen som omkom i september mens hun var i moralpolitiets arrest for å ha forbrutt seg mot landets strenge kleskodeks for kvinner. Det melder den norskbaserte menneskerettsorganisasjonen Hengaw, ifølge AFP.

Siden i går har modige demonstranter nok en gang trosset bevæpnede sikkerhetsvakter for å demonstrere mot regimet i landet, denne gang i anledning at det er 40 dager siden dødsfallet. Aktivister sier at den døde 22-åringens familie to under press fra myndighetene da de gikk ut ønsket at slutten på sørgeperioden ikke ble markert.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.