Ap vil ha flere av de dyreste flyktningene: — Det går ikke helt opp

Ceylanpinar flyktningleir i sørøstre Tyrkia huser syriske flyktninger.
Hvordan få flyktninger i jobb, som de attpåtil klarer å beholde? Det er spørsmålet politikere, uavhengig av parti, baler med. I 2017 brukte regjeringen rundt 17 milliarder kroner på bosetting og integrering i kommunene. Ifølge en rapport fra Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning er dette resultatet av de siste års integreringspolitikk: I snitt er 3 av 5 flyktninger i jobb eller utdanning ett år etter programmet. 2 av 5 menn som startet på programmet i 2007 var i heltidsjobb fem år seinere. For kvinnene gjaldt det knappe 1 av 5. Kun 20 prosent av flyktningene med lavest utdanning klarte norskprøven på […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.