Angriper Trump: Dette er republikanerne som vil stoppe sin egen president

Kvinnestemmen henvender seg direkte til USAs president Donald Trump:

«De er i valgkampanjen din. I Det hvite hus. I Kongressen. Til og med i din egen familie. De hvisker om deg. De lekker. Fordreier. Lyver. De forteller media at de selv er smarte, og at du er ute av kontroll», sier stemmen.

«At du ikke kan fokusere. At du er mentalt og fysisk svak. At du gjemmer deg i bunkeren din, redd og skjelvende. De ler når du ikke kan gå ned en rampe eller drikke vann. Alle sammen. De du kjenner og de du ikke kjenner. De hvisker om deg», fortsetter den.

Den litt over ett minutt lange filmen «Whispers» er et nesten infamt angrep på Trump, skreddersydd for å fremprovosere en reaksjon fra presidenten selv – og hundretusenvis av delinger blant meningsmotstandere i sosiale medier:

https://youtu.be/bk6d4TgO2NY

Bak filmen står verken venstresideaktivister eller demokrater, men heller en gruppe republikanere med viktige rådgiverstillinger for flere av partiets presidenter, senatorer og guvernører på CV-ene.

Da den politiske kampanjegruppa «The Lincoln Project» lanserte seg selv i desember i fjor, var det med en hissig erklæring på trykk i New York Times – hvor det het at Trump måtte «nedkjempes»:

«Han har verken det moralske kompasset eller temperamentet som kreves for å være president», skrev artikkelforfatterne.

«[Trump] har forlatt konservatismen og mangeårige republikanske prinsipper og erstattet dem med trumpisme, en innholdsløs tro forfektet av en falsk profet».

Omfavner Joe Biden – og erklærer «sorg» i Amerika

Teksten var undertegnet med fire navn:

Steve Schmidt, som tidligere har v...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.