Amnesty: Assad-regimet sendte 5000 politiske fanger i galgen – Indiske it-arbeidere hadde ulovlig tilgang til norsk nødnett (Nyhetsbrev)

Foto: Amnesty International
  Fabian Stang (H) vil utfordre Michael Tetzschner (H) i kampvotering, Hadia Tajik (Ap) får kjeft av Naturvernforbundet, og i natt er det muntlige rettsforhandlinger før ankeavgjørelsen om Trumps innreiseforbud. Ellers? MASSEHENRETTELSER: Assad-regimet i Syria skal i hemmelighet ha henrettet minst 5000 politiske fanger i Sednaya-fengselet utenfor hovedstaden Damaskus fra 2011 til 2015. Ifølge en fersk Amnesty-rapport kan tallet ha vært så høyt som 13 000. Fangene ble hengt, ti og ti om gangen, før likene ble dumpet i massegraver, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen. De fleste var vanlige innbyggere som på en eller annen måte ble forbundet med uttrykt støtte til opprøret, mens andre var soldater som hoppet av fra regjeringsstyrkene eller fol...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.