Alt du trenger å vite om Amazonas-brannene

Jair Bolsonaro.
Regnskogen i Amazonas har stått i flammer i tre uker. Skog tilsvarende en fotballbane går opp i flammer - HVERT MINUTT. Ødeleggelsene har den siste uken for alvor trengt igjennom nyhetsbildet, og opptar vanlige folk så vel som statsledere verden over - Frankrikes president Emmanuel Macron kaller det en «internasjonal krise», og vil ta det opp på G7-møtet med verdens sju demokratiske topp-økonomier. I samme utsagn gjentar han en etablert myte om verdens største regnskog: At den produserer 20 prosent av verdens oksygen. Det stemmer ikke. https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1164617008962527232 OBS: Bildet i Macrons tweet er ikke fra årets brann, men et byråbilde […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.