Aggressive koronademonstrasjoner i München – nedslående om behandling i USA

OPPTØYER I MÜNCHEN: Rundt 5 000 personer gikk ut i gatene i den sørtyske byen München, onsdag, for å demonstrere mot myndighetenes koronatiltak. Ifølge politiet oppførte mange av de fremmøtte seg aggressivt, og én journalist ble angrepet og minst én politibetjent ble hardt skadet i sammenstøtene. Enkelte demonstranter skal ha vist fram insignia for grunnlovsstridige organisasjoner og voldelig motstand. Til sammen elleve personer ble pågrepet etter det som er den siste i en rekke av voldelige motdemonstrasjoner mot koronatiltakene i Tyskland de siste ukene.


VIRKER IKKE MOT OMIKRON: Sykehus i USA roper varsko etter at en mye brukt behandlingsform mot covid-19 viser seg å være mindre effektiv mot omikron-varianten. Behandling med såkalte monoklonale antistoffer har til nå blitt brukt for å forhindre at høyrisiko covid-pasienter utvikler et mer alvorlig sykdomsforløp slik at de må legges inn på sykehus. Nå viser laboratorieforsøk at flere av de vanligste monoklonale antistoff-behandlingene ikke er effektive mot omikron, på grunn av de mange mutasjonene varianten har på piggproteinet. Forskerne bak de foreløpige studiene sier at resultatene de fikk var enda verre enn de fryktet. Dersom resultatene stemmer, står legene plutselig uten et nøkkelredskap i behandlingen av koronapasienter.


VLADIMIR PUTIN anklager NATO for å «plasse...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.